Over ons

Hallo, wij zijn…

Kath, Willemijn en Feike ! Samen maken wij elk jaar met heel veel plezier de ZomerPretPas. Vijf jaar geleden bedacht Kath, moeder van twee kids, de ZomerPretPas. Want zij merkte zelf, en hoorde ook van andere ouders, dat 6 weken zomervakantie erg lang is als je niet of nauwelijks op vakantie kan. Wat is er allemaal te doen tijdens de zomervakantie? Is het mogelijk om, als je erg weinig geld hebt, leuke zomeractiviteiten te doen?

Kath leerde Willemijn en Feike kennen en samen lukte het om in 2017 de allereerste ZomerPretPas te realiseren. Omdat we eerst wilde ontdekken of kinderen onze ideeën wel leuk vonden maakten we een ZomerPretPas voor alle kinderen in de wijk Soesterkwartier. Wat bleek? Iedereen was super enthousiast! Daarom maakte we in 2018 weer een ZomerPretPas, voor kinderen in Soesterkwartier-Isselt, Liendert-Rustenburg, Binnenstad, Kruiskamp-De Koppel en Randenbroek-Schuilenburg. Wat een ZomerPret! We kregen heel veel reacties, ook uit de ontbrekende wijken. Dit jaar, in 2019, nemen we een hele grote stap en gaan we een ZomerPretPas maken voor alle kinderen in Amersfoort. Spannend!

 

 

Wie doet wat? Willemijn is verantwoordelijk voor de vormgeving, Feike voor de website en Kath is als ZomerPretPas directeur verantwoordelijk voor de gehele organisatie. Dit jaar hebben we extra hulp, Gideon komt ons versterken! Hij gaat een deel van de communicatie doen.

De ZomerPretPas komt mede tot stand dankzij een projectsubsidie van Gemeente Amersfoort via Indebuurt033 & de inzet van heel veel aanbieders, grote organisaties, vrijwilligersinitiatieven en kleine ondernemers, die kosteloos of met heel veel korting zomeractiviteiten organiseren voor alle kinderen met een ZomerPretPas. Waarvoor onze dank!

Waarom maken wij een ZomerPretPas?

  • Omdat er een heleboel kinderen, om verschillende redenen, niet op zomervakantie kunnen gaan. Samen met de ZomerPretPas kunnen zij toch een superleuke vakantie hebben in hun eigen stad
  • Zes vakantieweken heeeeeeel lang zijn
  • Kinderen het fijn vinden als ouders (meer) tijd met hun doorbrengen
  • Je van naar buiten gaan en nieuwe dingen ontdekken vrolijk wordt
  • Er een heleboel superleuke zomeractiviteiten te doen zijn
  • Leuke zomeractiviteiten doen- met een beetje hulp van de ZomerPretPas- niet veel geld hoeft te kosten…